Ветераните-щафетници от Димитровград

Чудесно е да срещаш нови приятели – това винаги те зарежда с положителна енергия. Но още по-прекрасно е да знаеш, че имаш верни приятели, които са до теб и те подкрепят. Днес ще ви разкажем тъкмо за тях – за прекрасните ученици от СОУ “Любен Каравелов” – Димитровград.

С помощта на класния си ръководител Стела Иванова, малчуганите от трети клас редовно се включват в кампанията ни “Читателска щафета” и досега не са пропускали да грабнат от специалните ни читателски значки. Ето и какво писмо получихме от нашите приятели:

“Здравейте!

Пише ви Стела Иванова – класен ръководител на ІІІ. б клас – СОУ ”Любен Каравелов” – Димитровград. С вас вече сме стари познайници, защото участваме в организираните щафети и сме вече ветерани в тях. Този път обаче с огромно удоволствие участват децата от целия клас (на брой 20). Някои от тях имат значки от предишните две щафети и очакват трета. За мен беше голямо предизвикателство  да мотивирам всички без изключение и този път се получи! :) Половината деца бяха прочели изискуемия брой книги (3) още преди Коледа, но изчаках да мине ваканцията, за да изпратя по-голям брой форми за участие. Радвам се и на подкрепата на родителите, които се обединиха около моята идея да купим книжки на всяко дете и да си ги сменяме (защото в библиотеката липсваха!).

Изключително съм доволна от подходящия избор на книги за тази Читателска щафета. Децата с голям интерес поглъщат всяка книга. Някои четяха дори за ден-два и идваха с прочетена книжка за моя голяма радост.

В настоящото писмо ви изпращам формите за участие на по-голям брой от децата от класа. Останалите също четат и се надявам (по-точно сигурна съм, че до края на определения срок на 100% всички ще са прочели 3 книги). Изпращам ви и подробна информация кой какво е прочел (такова табло имаме в класната стая и попълваме след всяка прочетена книга срещу името на ученика). Организирахме и илюстриране на моменти от книгата – рисунките също изпращам :) И още нещо – читателският дневник на Петко Билярски (попълван още от І. клас).

Благодаря за стимулите, които ни предлагате, за да включваме децата в полезна дейност, каквато е четенето!

Поздрав от мен!

До скоро (защото ще трябва да изпратя и останалите форми)

Стела Иванова”

След като сте прочели писмото, вероятно ще разберете радостта ни: защото имаме истински приятели в Димитровград; защото има страхотни учители в българските училища; защото в кампанията “Читателска щафета” има смисъл и тя постига своите цели – да среща децата с интересните книги и да насърчава четенето!

Благодарим ви от сърце за подкрепата, приятели!

Вижте и прекрасните рисунки на приятелите ни от Димитровград:

               

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>