Как четат в Стара Загора?

Освен писмото на г-жа Катя Бочева от Бургас и на Стела Иванова от Димитровград, получихме още едно учителско писмо – този път от Стара Загора. С огромно удоволствие ще споделим с вас как четат в ОУ “Николай Лилиев”:

“Здравейте!

Учениците ми са от ІІ. “Б” клас на ХІ ОУ “Николай Лилиев” – град Стара Загора. Аз попаднах случайно в сайта. Моите ученици обичат да участват в конкурси. Имаме за две години много грамоти от различни конкурси. Голяма роля имат и родителите им. Те ги подкрепят и им се радват. Разгледах предложената информация в сайта за  авторката и книгите, излезли от печат. Реших и им ги поръчах директно от изд. “Милениум”. На другия ден им казах, че ще се включим в конкурс за четене на книги. Разказах им за авторката. Започна очакването на пратката. Тя се забави, защото адресът ми съвпада с такъв в София. Пратката пристигна и я занесох неразопакована в училище. Мислех си, че и аз ще прочета книгите, но уви – не ми се предостави тази възможност.

Родителите не бяха ентусиазирани в началото. Коментираха, че има достатъчно български автори, с които да се запознаят децата. След два-три дни мнението се промени. Започнаха да споделят, че не са виждали децата си с такова желание да четат и то обемни книги. С нетърпение очакват да се върне книга и да си ги сменят. Карат се. Дори Нели в час по околен свят беше скрила книгата под учебниците и четеше. Радвам се, защото и в междучасията някои деца си вадят книжката и четат.

Ще направим представяне на книгите и авторката в библиотеката на Народно читалище “Св. Климент Охридски” – гр. Стара Загора. Ще си направим празник. В щафетата се включиха бързочетящите деца, които предават книгите и на другата половина, на които е необходимо малко повече време, но и те ще ги прочетат. Ние сме на целодневно обучение. Колежката ми е закупила поредица от български народни приказки. Там също се чете щафетно. Всяка година се включваме в маратона за четене.

Вашата идея е прекрасна! Няма да коментираме защо децата не четат книги. Ще кача емейла Ви в групата на ІІ “Б” клас, за да помоля и родителите да споделят впечатленията си, да дадат идеи…

С уважение: Д.Костова”

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>