Изненадата от Плевен

По традиция децата от Плевен участват в щафетите. Но този път успяха да ни изненадат не само с прочетени книги, но и с творчеството си! От изд. “Милениум” получихме огромен кашон, пълен с рисунки, читателски дневници и три къщички – макети. Сетихте ли се на коя къщичка напомнят те? Хмм, бързо прочетете “Хенри и клубът”, за да ви стане ясно.

Feeling Good

 

 

Освен това открихме и писмото на г-жа Евелина Ницова, класен ръководител на малчуганите Ето какво ни пише тя:

“Здравейте, мили приятели!

Пише ви Евелина Ницова, класен ръководител на едни прекрасни второкласници от най-голямото и модерно училище в град Плевен – СОУ “Иван Вазов”.

Следя вашата прекрасна инициатива и с голям интерес включих деца и родители, защото учениците вече са големи и могат сами да четат. Това правя с интерес и преди щафетата, а тя беше стимул за още по-големи изяви.

Закупих трите книги, представих ги на децата и голямото четене започна. В свободното си време идваха и родители, които с удоволствие четяха, носеха почерпка, организирахме си и взаимна викторина.

След всяка книга измисляхме интересна задача – правихме фигури на героите от пластилин, рисувахме картини, свързани със сюжетите на книгите, изработихме къщичката на Хенри, написахме индивидуални читателски дневници само за книгите от поредицата.

И още повече най-нетърпеливите си закупиха още книжки, прочетоха ги и ги представиха пред класа. И още по-забавно – родителите с удоволствие заявиха, че също ще прочетат книгите – те са толкова актуални.

Всички снимки, рисунки и къщички изпращаме с колет до вас.

Благодаря за чудесната инициатива и за автори като Бевърли Клиъри и Роалд Дал, чиито произведения са толкова актуални, че наистина си заслужава да се прочетат от малки и големи!

Поздрави!

С уважение: Евелина Ницова, класен ръководител на прекрасния втори Б клас”

Тъй като рисунките и дневниците са наистина много, ще ви ги покажем в поредица от видео-клипове, започвайки с въпроса: “Как се продава колело на търг?” Ще разберете от книгата “Хенри и Бийзъс” и от рисунките на щафетниците:

Вижте как се включиха в кампанията ни някои от участниците, приятелите ни от СилистраДимитровград, Стара Загора и Бургас.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>