Димитровградски щафетници – част 2

Преди време ви показахме как четат учениците на г-жа Стела Иванова от Димитровград. Те са стари наши познайници и активно се включват в кампанията “Читателска щафета”.

Но ако смятате, че само учениците на г-жа Иванова четат книжки, много се лъжете! Децата на г-жа Петрула Дончева не отстъпват на съучениците си. Вижте какво ни изпратиха те и как четат:

“Здравейте!

Пише ви госпожа Петрула Дончева – класен  ръководител на ІІІ. а клас – СОУ ”Любен Каравелов” – Димитровград. С вас вече сме стари приятели, защото участваме в  организираните щафети от Вас за трети път.

В класната стая си имаме читателски кът и пазя с умиление направените от мен читателски картони за всяка отделна читателска щафета. Всяка поредна щафета за нас е все по-голямо предизвикателство и все повече участници се включват в нея.

Поздравления за  подходящия избор на книги за тази Читателска щафета. Децата с голям интерес  четат всяка книга. Въпреки, че някои вече бяха прочели определен брой книги и бяхме изпратили формата за участие, продължаваха да четат и други …защото са много интересни и увлекателни.

В настоящото писмо ви изпращам снимки и една презентация с анкета направена по инициатива на двама от моите най-активни читатели. Изпращам ви и снимките с нашето табло и с читателските картони на децата. Много се гордея, че заедно успяхме да мотивираме децата да усетят магията на книжката. Организираме в момента и илюстриране на моменти от книгата. Предстои ни осъществяване на идеята за кът наречен ”Литературата разказва”.

Благодаря за стимулите, които ни предлагате, за да включваме децата в полезна дейност, каквато е четенето!

Поздрав от мен!

Петрула Дончева”

Ето и анкетата, подготвена за героите на Бевърли Клиъри:

Очаквайте информация за заключителното ни събитие и видео за последните рисунки и дневници, които получихме!

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>