Да празнуваме D.E.A.R. Day!

Дойде краят и на тази “Читателска щафета 3 (мини)”…

В рамките на близо 5 месеца се забавлявахме заедно с героите на Бевърли Клиъри и научихме много за живота на улица “Кликитат”, за пакостите на Рамона Куимби и за много други вълнуващи преживявания.

Но има нещо интересно, което може и да не сте разбрали все още! На 12.04. всяка година милиони деца по целия свят празнуват един специален ден. Този ден се нарича D.E.A.R. Day (Ден “Остави Всичко Друго и Чети”) и се чества навръх рождения ден на любимата авторка мисис Клиъри. Докато тя духа свещичките на празничната си торта, почитателите на Бийзъс, Рамона и Хенри зарязват всичко друго и си спретват страхотен книжен купон!

От няколко години приятелите ни от Американския център на Столична библиотека също канят децата да празнуват D.E.A.R. Day, но тази година всичuо ще бъде различно! Защо? Защото каним и теб да се включиш в празника!!!

Ако имаш възможност да дойдеш в Американския център на Столична библиотека на 12.04.2013 г. от 14 часа – заповядай! Обещаваме щура веселба, много викторини, награди и книжни изненади. Освен това ще разбереш пръв кой ще грабне голямата награда в ”Читателска щафета 3 (мини)” и ще можеш да получиш щафетническата си значка.

Ако пък не можеш да дойдеш при нас, не се отчайвай! С помощта на приятелите си спретни парти в твоя град. За целта ти предлагаме да разгледаш всички идеи за отбелязване на празника, да си изтеглиш специалните материали за D.E.A.R. Day и да се веселиш с героите на Бевърли Клиъри! А, и не забравяй да ни изпратиш снимки!

Ето и идеите за празнуване на D.E.A.R. Day:

1. Разпечатай си покани и плакати, за да знаят всички, че предстои шумен книжен купон!

     

2. Щом събереш приятелчетата, припомнете си какво знаете за Бевърли Клиъри и хапнете сладичко за рождения й ден (тази година тя навършва цели 97 години!). После нека всеки от вас разкаже кой герой му е харесал най-много, коя е любимата му книга от поредицата за Бийзъс, Рамона и Хенри и коя е най-щурата случка от книгите.

3. Понеже празнуваме Ден “Остави Всичко Друго и Чети”, трябва и да прочетем по малко от някоя книжка. Седнете на земята, на стола, на дивана, зарежете всичко и четете. Дайте си 10 минути, а след това отбележете докъде сте стигнали със специалния ни книгоразделител и впишете името си в грамотата за супер читател.

  

4. Не пропускайте да проверите знанията на приятелите си с играта ни “Познай верния отговор”, а за всеки правилен отговор раздавайте D.E.A.R. Day стикери!

Приятен книжен купон!

П.С. Тук ще откриете идеи за учители и библиотекари за отбелязване на D.E.A.R. Day и насърчаване на четенето!

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>