D.E.A.R. Day в София и в Силистра

На 12.04.2013 г., навръх D.E.A.R. Day (Ден “Остави Всичко Друго и Чети”) с куп щафетници от от две столични училища поставихме заедно края на кампанията “Читателска щафета 3 мини”, честитихме 97-мия рожден ден на авторката Бевърли Клиъри и разнищихме всички любопитни подробности около героите на авторката и книгите й.

Четохме на глас части от новата книга “Хенри и Рибси”, раздадохме щафетническите значки на присъстващите деца, а изд. “Милениум” подари страхотни тениски с лика на героите на всички присъстващи малчугани.

В началото на празненството Николета Руева изтегли и името на щастливеца, който грабва голямата награда в “Читателска щафета 3 мини” – електронен четец за книги Pocketbook Basic и пълен комплект с книги на Бевърли Клиъри, издадени на български език. Името му е Юлиан Ангелов от Силистра. Той е прочел книгите “Хенри и Бийзъс”, “Рамона Смелата” и “Рамона Куимби на 8 г.”.

В края на партито похапнахме сладкиши за здравето на авторката, а присъстващите гласуваха за най-добра рисунка/читателски дневник/макет в импровизираната ни изложба. Всички произведения на участниците ще откриете в раздел “Участници”, а кой е събрал най-много гласове и ще грабне от нашите лимитирани колекционерски значки с лика на Бийзъс и на Хенри, ще разберем съвсем скоро.

    

    

Освен в Американския център на Столична библиотека, София, научихме, че D.E.A.R. Day са отбелязали и в Детски отдел на РБ “Партений Павлович”, Силистра. Ето и снимки от тяхното книжно парти:

  

Ако не сте успели да присъствате в Американския център на Столична библиотека, не се тревожете: елате на 21.04.2013 г. край езерото “Ариана” в София. От 11 часа ще връчим наградите “Бисерче вълшебно” 2013, а в 11.30 ще изтеглим победителя в “Читателска щафета 3: Силата на СТРОМ”!

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>